Om företaget

Björkö Telnfabrik Ab finns i Björköby ca 35 km från Vasa, mitt i Kvarkens världsnaturarv.

Företaget grundades 1956 av Anton Björkman (1925-2007) som då hade en gedigen erfarenhet av både fiske och fiskredskapstillverkning. Från början har produktionen varit inriktad på yrkesfiskets behov, där kravet på hög kvalitet är avgörande. Idag är Björkö Telnfabrik Ab en ledande producent av flätade flöttelnar och sänktelnar för fisknät. Produktutvecklingen sker fortgående i nära kontakt med kunderna och sortimentet omfattar nu produkter för de flesta typer av nätfiske, från insjöfiske på hemmamarknaden till djuphavsfiske i världshaven.

Som en naturlig del av företagets utveckling startades montering av nät, ryssjor, notar och fiskodlingskassar.  Produkterna är vanligen skräddarsydda för kundens speciella behov och vi lämnar lika gärna offert på stora sikfällor som på små yngelnotar för provfiske.

Vi har också blivit skickliga på tillverkning av skyddsnät för industrier, byggarbetsplatser och sportplaner, t.ex. golfnät, tennisnät eller fotbollsnät. På lager finns nät för de flesta behov, polytennät eller nylonnät i varierande maskstorlekar och trådstyrkor. 

Under årens lopp har vi byggt upp ett omfattande lager av tillbehör till fiske och den marina sektorn; nät, notdelar, flöten, bojar, rep, linor, regnkläder och allehanda tänkbara och otänkbara prylar.

Med våra extrudrar kan vi tillverka blyprofiler av olika slag, t.ex. blykedja och blytråd. Produkterna används som sänken, vid kemiska processer eller för mätning av toleranser vid maskintillverkning.

  SEARCH  

Languages
Finnish Swedish EnglishBjörkö Telnfabrik Ab Björkövägen 771, 65870 Björköby | Tel. +358 6 3524500

Discover Your future - Your customer is already there!